Lamborghini

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
sva57
Kontaktovat uživatele:

Re: Lamborghini

Příspěvek od sva57 »

Jen pro upřesnění-podle tebe matová zrcátka na AA :
Obrázek
..ale se nějak moc lesknou.
Ale já se tady nebavil o barvě třmenů,víčku nádrže atd.Mě se nelíbí,že tvarově(proporčně) je model špatný.A na to si ho nemusím kupovat,abych to na rozdíl od tebe viděl.
Takže mě zase mrzí,že jsi to nepochopil

ksmotorsport
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ksmotorsport »

První modely v bílé a černé barvě měly zrcátka v polomatu.Tvrdí se že lidi od AA čtou bedlivě připonínky a názory na forech,konkrétně i na DIF(Diecast International Forum )a v rámci možností připomínky řeší.Na základě našich připomínek například jsou lesklá zrcátka a třeba křídlo na Gallardu Supertrofeo má dnes správný profil,i pruhy na Gallardu Valentino Balboni jsou na modelu dneska už správně.
To se dozvíš z fotek na DIF.Ale také se to tam píše.
Proporce:Velká prdel malý kozy? :lol: :roll: I'm sorry...
Tělo auta je stejné,nepatrné rozdíly jsou v černých dílech spoilerů(hrany,úhly).Ale to z fotek nepoznáš.Světlo a úhel focení udělá své.

Víčko nádrže je konstrukční nepřesnost.A zadní kola jsou opravdu i u skutečného auta větší na průměru.

NOREV je netrefil,myslí si že úhly bočnic gumy je ten proporční problém.Přední guma je velká na disku,
to je problém.I materiál těch gum je špatnej.Jsou noc tvrdé.

Ale je pravda že kola AA jsou na pohled věrnější.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Díky Karle za to upřesnění 670-4 China, takže je jich tedy 10.
A prosím Tě, nezapomínej, že maminka, režisér a Sváťa mají vždy pravdu. :D

ksmotorsport
Kontaktovat uživatele:

Už mlčím ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Konečně rozumná řeč :D

licer

Příspěvek od licer »

A to mi vysvětlete.....tvarové nepřenostni stejného modelu od různých výrobců. Já se vždycky domníval, že když si výrobce zakoupí licenci pro výrobu modelu od firmy vyrábějící originály (tedy v měřítku 1:1), tak má přístup i k technické dokumentaci a tudíž že nelze vyrobit něco, co neodpovídá originálu. Asi tady záleží na kvalitě formy atd, takže je možné, že se to pak někde "rozjede". Tak to bych ještě vzal ;)
Zaujala mě ale ta poznámka, že AA chodí sbírat rozumy na fórum, jak má model vypadat. Vždyť by měli mít informace z první ruky, ne? A ne sbírat info od lidí, kteří podlě mě, originál nevlastní a mohli ho vidět maximálně na fotce nebo někde v salónu.

jau

Příspěvek od jau »

K nejakej dokumentácii prístup majú, ale rozhodne nie ku kompletnej. To sa tyká hlavne modelov, ktoré vznikajú skôr ako sa skutočné auto začne predávať. Ak chce výrobca modelov ponúknuť model hneď po uvedení skutočného auta do predaja, musí improvizovať. Niečo podobne bolo aj pri Murcielagu. AutoArt vydal model hneď po začatí predaja skutočného auta. A oproti originálu tam bolo dosť nepresností. Chyby dodatočne opravili a druhá várka modelov už bola vernejšia.
A výrobca modelov rozhodne nemá prístup ku všetkým dátam. Napr. pri závodných autách sú motory dosť tajné. Preto nové závoďáky alebo F1 buď nemajú prístupné motory alebo ich majú dosť zjednodušené.
A čo sa tyká tej tvarovej nepresnosti... čítal som kedysi rozhovor s modelarmi z Kyosha o výrobe modelov. Mimo iné tam popisovali aj vznik modelov. Urobili model presne podľa skutočného auta. Ale ten zmenšený model vyzeral "divne". Keď sa na ten model pozrel niekto, kto to auto pozná iba z fotiek, tak nadobudol dojem, že tam niečo nesedí. A pritom bol model 100% verný predlohe. Preto na modeli urobili určité korekcie, aby vyzeral viac lákavo, viac "reálne". Konkrétne išlo o Miuru a model trocha rozšírili, aby vyzerala trocha oblejšia a viac sexy.
Naposledy upravil(a) jau dne 08 lis 2011, 22:32, celkem upraveno 1 x.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

ksmotorsport píše:Tvrdí se že lidi od AA čtou bedlivě připonínky a názory na forech,konkrétně i na DIF(Diecast International Forum )a v rámci možností připomínky řeší.Na základě našich připomínek například jsou lesklá zrcátka a třeba křídlo na Gallardu Supertrofeo má dnes správný profil,i pruhy na Gallardu Valentino Balboni jsou na modelu dneska už správně.
Jestli se nepletu, tak křídlo na Gallardu Supertrofeo bylo blbě jenom na černé verzi, ty další už byly OK, alespoň já jsem na žádné další barvě už to blbé křídlo neviděl. Co ale bylo špatně na pruzích Balboniho? To nevím....

ksmotorsport
Kontaktovat uživatele:

Křídlo bylo opačně prohnuté ve střední části dolu.Stejnou chybu udělali u Mondo Motors.Tam to ale nikdo neřešil.
špatně - první oficiální fotka AA
Obrázek

správně
Obrázek

Na LP550-2 byly špatně pruhy v interieru a jedna kombinace barvy pruhu a laku nebyla vůbec v nabídce automobilky.
Obě tyto chyby se vychytali ještě před prodejem.Všimli jsme si toho hned na prvních fotkách od AA.Prostě víc očí víc vidí. :shock:
pouze žluté LP550-2 má vedle bílého tmavěšedý pruh.
Obrázek
špatně - první fotka modelu - AA
Obrázek
správně
Obrázek
Pruhy v interieru se také mírně upravovaly.

A jak dojde k chybám?
No asi velmi jednoduše.To auto dělají většinou taky podle základních rozměrů,nákresů a fotek.Na skutečné auto se ,,jde podívat vedoucí konstrukce s jedním pomocníkem,,a na vývoji se podílí celý tým lidí.Tak to prostě někdy unikne.Hlavně jich dělají strašně moc.Vývoj jednoho modelu trvá přibližně rok.

Luky

Příspěvek od Luky »

sva57 píše:Nechci nijak snižovat chválu Karla na Murcielago SV od Norevu.Ale když jsem viděl boční foto tohoto modelu na Carmodelu,tak musím pouze konstatovat,že tvarově včetně kol je to opravdu děs a hrůza.No a proto tady poskytuji porovnání s modelem od AA.Prostě když dva dělají totéž,neznamená to,že je to totéž.
Norev
Obrázek
AUTOart
Obrázek
Pardon, že se do toho míchám, ale ty fotky sou hrozně rozdílné. Za 1. foto AA hrozně přiklášluje a 2. ten kdo fotí u carmodelu asi nechce prodávat, takhle nepovedenou fotku jsem dlouho neviděl. Věřim, že mít opravdu stejné fotky tak je na tom Norev líp, nemyslím oproti AA, ale od té co je tam teď. Však to dokazují fotky výše. Jako nezaujatý, protože Lamba nesbírám, říkám ano oboum modelům, záleží na tom jesli chci 1 vymazlenější nebo 2 skromnější, ale také velmi pěkné modely za stejnou cenu.
Porsche 1/43 a 1/18

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“