V sekci 1:18 je téma týkající se vad modelů 1:18 týkající se degradace kovu (zinkový mor), degradace plastů a podobně; včetně i seznamů modelů, které mají problémy:
http://www.sberatelemodelu.cz/viewtopic.php?f=3&t=522
Chtěl bych se proto zeptat, jestli jste někdo zaregistroval podobné problémy i u modelů 1:43.

Vady na modelech 1:43
Re: Vady na modelech 1:43
Sbírka modelů Citroën
K tomu Norevu - vnucuje se myšlenka, že pokud modely nejsou z Číny, jsou v OK. Mám doma Norev z první poloviny 70. let (Ferrari 312PB 1:43), koupený pro mě jako dítě jako hračku (bohužel ulámané plastové díly). Kov, plastové díly (ty co zbyly
 ) a lak naprosto v pohodě.
  ) a lak naprosto v pohodě.A taky se mi nechce věřit, že (viz i fóru 1:18), že firmy nejen typu Norev, ale i AA nebo CMC nemají zvládnutou technologii. Spíš bych viděl problém v tom, že prostě někdy číňany neuhlídají. A číňanům je nějaká kvalita šumafuk. Samozřejmě, na vnější vzhled dají pozor, to lze lehce zkontrolovat. Ale ošizená slitina se už kontroluje hůř.
Ono to tak jednoduché není, třeba plasty u Solido kolabovali ještě na modelech Made in France, to samé pneumatiky na některých Majorette modelech...

Sbírka modelů Citroën
Není to sice vada přímo na modelu, ale pánům od Minichampsu se popisek opravdu nepovedl.   Auto jelo na "Monza Rally Show"
  Auto jelo na "Monza Rally Show"