Ameriky

marklukes

Re: Ameriky

Příspěvek od marklukes »

No, asi přináším smůlu. Sbíral jsem IXO MUS - šlo to do kytek. Cca před rokem mě chytly poválečné Ameriky - firma Stamp Models. Docela drahé, ale modely bez chyby. Bylo mi divné, že letos mají málo modelů a i tak mají zpoždění. No, toto se jim dnes objevilo na facebooku https://www.facebook.com/stampmodel:
"Po ztrátě mnoha pracovníků se kvalita našich výrobků stala nestabilní a my se budeme snažit tuto situaci změnit. Toto je součást modelů Eldorado z roku 1985, které byly sešrotovány, celkem více než 60 kusů."
Já se z toho už picnu :-)
PS: no, aspoň jim ještě funguje výstupní kontrola.
H+H+

Příspěvek od H+H+ »

To teda zírám :shock: . A máš něco nového? Pro mě v kovu nic není. IXO mi asi definitivně vypadlo z oka, Minichamps je ještě v loňsku a do resinu se mi z různých důvodů nechce :roll:
marklukes

Příspěvek od marklukes »

No, produkce Stampu a GLM není moc velká, do 10 modelů za rok. A zdaleka ne vše se mi líbí. A taky cena. Ale další přírůstek mám vybraný: Eldorado z roku 1963. Je to dost strohý, musel jsem tomu přijít na chuť, ale už se moc těším. Bohužel, od zveřejnění na webu Stampu do produkce je několik měsíců, tak předpokládám někdy na jaře. Dám pak zas fotky.
https://www.stampmodels.com/product/1764520782.html
H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Paráda! Mě se ty strohé tvary moc líbí. Mám z té doby katalog a slintám nad ním už od 60. let 8-)
marklukes

Příspěvek od marklukes »

Tak mám objedníno, dnes se objevil na svetauticek.cz. Nevýhoda Stamp Models je, že modely jsou v malých sériích - někdy 100, někdy 150, někdy 200 kusů a když člověk neudělá předobjednávku, tak už má většinou smůlu.Tak už jen čekám do jara, až si ho na prodejně v Plzni vyzvednu.
H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Bezva! A už kupuju všechno tam 8-)
marklukes

Příspěvek od marklukes »

Taky už jinde nekupuju :-) Jó, to byly časy před lety, kdy jsem v Praze u FOXe kupoval IXO MUS, nechal jsem si rozbalit všechny co měli (tenkrát se ještě nabalily do celofánu) a vybíral jsem nejlepší kus. Ty časy už se nevrátí :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“