Klasika

Odpovědět
H+H+

Re: Klasika

Příspěvek od H+H+ »

Správné číslo podvozku červeného je 130944 a přikládám foto skutečného vozu:
36-MB_540K_Spezial-Coupe-DV-11-RMM_01-800.jpg
36-MB_540K_Spezial-Coupe-DV-11-RMM_01-800.jpg (122.8 KiB) Zobrazeno 176 x

golfman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfman »

Souhlasím se všemi, že modrá vypadá jinak. A ten Stutz také nemusím mít. Je opravdu prapodivně sražený a prostě ne každé auto se povedlo. Alespoň budou finance , protože stále je dost modelů, které stoji za to shánět dodatečně.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak to je výborná informace, v seznamu jim vypadlo jen jedno číselko u šasi.
A také mám pořád dost modýlků, ke kterým bych se ještě rád nějak dopídil.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

A když jsme u těch starších modýlků, které se sem-tam podaří doshánět, právě se tady s jedním takovým trápím - Hispano-Suiza K6 Henri Chapron.
Jsem doma s virózou, tak je čas. Proč oni ty kovové boční lišty přilepí jen na začátku a na konci a to ještě blbě, takže mezitím vyboulené odstávají od auta. Ale už jsem na dobré cestě, mám je na jedné straně odlepené a pomalu lepím ve více bodech podél a srovnávám to. Toto není první případ a nestává se to jen u Matrixu, dělají to sem-tam všichni...
Matrix_MX50806-021_Hispano-Suiza_K6_Coach_Mouette_by_Henri_Chapron_1937_1_43.jpg
Matrix_MX50806-021_Hispano-Suiza_K6_Coach_Mouette_by_Henri_Chapron_1937_1_43.jpg (77.13 KiB) Zobrazeno 150 x

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

To by mě teda určitě nešlo, ale modylek je to naprosto úžasný. Moc se mi líbí žluté světlomety. Pamatuju je i u nás na Simce Aronde a Renaultech :)

golfman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfman »

To Dali:
Tak to lepení obdivuji! Já bych ten model určitě upatlal lepidlem. :oops: Už se mi to stalo a ve vzteku bych model rozmlátil. Já jsem schopný opravit takhle jedině Brookliny, které mají všechny lišty a doplňky kovové a když je náhodou poškodíte, tak vám je firma pošle.Proto jsem z resinů trochu neštastný. Když ale dělají takové krásné typy aut...

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

No safra, zrovna ty žluté světlomety nejsou úplně moje gusto, ale celkově je krásný.
K lepení lišt :
Na papír si nanesu jemnou vrstvu lepidla, pak druhý tenký papír jemně otřu, tak aby okraje zůstaly čisté a podsunu pod odklopenou lištu. Jemně protáhnu pod lištou a vysunu. Pak dřevěným hrotem přitlačím lištu a chvíli držím. Lepidlo Loctite Style zanechá jen jemný film při odpaření, který jde pak krásně setřít nebo sleštit.
Lišty jsou v pohodě. Třeba takový ulomený světlomet, kde není žádná styčná plocha, to je mnohem horší.

golfman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfman »

Dík za postup lepení a typ lepidla . Super. :D To se mi bude hodit, protože na modelech je často co opravovat.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Dali.B píše:
22 říj 2019, 20:20
...Na papír si nanesu jemnou vrstvu lepidla, pak druhý tenký ,papír jemně otřu, tak aby okraje zůstaly čisté a podsunu pod odklopenou lištu. Jemně protáhnu pod lištou a vysunu. Pak dřevěným hrotem přitlačím lištu a chvíli držím. Lepidlo Loctite Style zanechá jen jemný film při odpaření, který jde pak krásně setřít nebo sleštit...
Loctite Style je vteřiňák. Kolik času mám reálně na celou akci? Díky.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Lištu držím zastrouhanou špejlí cca 5 sekund, někdy raději déle.
Nejhorší jsou věci, kdy se lepí relativně větší-těžší předmět vůči velmi malé styčné ploše.... Trefit tu přesnou polohu. Na to je někdy těch 5s málo. Se svýma třesoucíma rukama musím někdy celou akci třeba i 3x zopakovat, než se mi to povede. :(

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“