IXO Museum
Re: IXO Museum
To me taky, ale třeba to bude dříve, bylo přece období, kdy bylo za rok o dost více modelů MUS.
Upřesňuji, zatím jsou neznámé MUS061 - MUS068 (když už jsou známé MUS069 - Renault AG1 Taxi a MUS070 - Chrysler Le Baron.
Možná ještě další Bugatti, když se šéf ptal loni na barvu
a nebo Rosengart, který je v původní řadě Altaya a zároveň v aktuální Stará francouzská auta, kdo vi..., ale možná to někde už vidět je a jenom to neumím najit. Jinak jsem nad tím ještě badal a ten Chrysler je vlastně první z tech nevydaných (c. 34)

Tak jsem se díval, Norev má nové stránky. JE tam zakomponováno i že je distributorem IXO a rovnou je i prodává - normální modely (třeba MUS - i poslední Delage z tohoto roku) za 39,95. Přitom na Modelissimu jsou všechny - i poslední - modely za 29,95. Takže ono to nebude tak, jak mi psali nebo říkali v českých eshopech, že IXO razantně zdražilo, ale on se na IXU snaží napakovat Norev
. Zajímalo by mě, jaký obchodní kanál používá Modelissimo - asi na Norev dlabe a nějak si to zařizuje samo.

Na MCW je taky ta menší cena, snad to vydrží I u dalších modelů Museum.
No, je vidět že IXU je zjevně bližší byznys s časopisovými edicemi nebo modely pro internetové shopy (white box) než jejich modely pod jejich značkou. Před lety vydávali nové modely skoro každý měsíc. Teď - půl roku a nic ...
Je to děs, ale nějaký důvod asi bude. Nejspíš to, že do vlastní produkce je nutno vložit peníze a vrátí se, az když se prodají. U modelu na objednávku je jistota...mozna.
Teď nevím jak dál, novinky nejsou, u White boxu bych něco vybral, Altaya má taky zajímavé kousky, ale co když pak fakt budou v edici Museum? Pak už bych měl některé modely 3x. Mohl bych samozřejmě koupit a pak prodat, ale mám tu blbou vlastnost, že co jednou koupím, tak už se toho nikdy nedokážu zbavit.
Technická poznámka. IXO u FOXe v prodeji, Zdá se, že "prorazili trubky". A zvýšení cen? o 10 Kč, z původních 790 na 800.
Četl jsem, ale nejsou skladem, což mě vůbec netrápí, protože už je dávno mam.