Spark
Re: Spark
Ďalší pre mňa zaujímavý rezin od Kessu - AR Montreal Expo - prototyp z výstavy 1967.
Trochu sa mi zdá “bucľatá“ kabína, nemôžem narýchlo nájsť obdobný pohľad. Kabína bola trochu iná ako séria, no v reáli model môže byť pekný.
Trochu sa mi zdá “bucľatá“ kabína, nemôžem narýchlo nájsť obdobný pohľad. Kabína bola trochu iná ako séria, no v reáli model môže byť pekný.
Je to fakt zajímavý modýlek. Jinak žebrování na boku mělo smysl, protože prototyp měl motor uprostřed. V sérii se osmiválec přestěhoval na obvyklé místo pod přední kapotu. Odvětrání ovšem zůstalo jako prvek designu
.
Teď ještě přiznávám, že sériové provedení se mi líbí víc, tak takový model možná někdy pořídím. Ještě musím mrknout, zda existuje v kovu. Ten by peněženka snad někdy dovolila
Teď ještě přiznávám, že sériové provedení se mi líbí víc, tak takový model možná někdy pořídím. Ještě musím mrknout, zda existuje v kovu. Ten by peněženka snad někdy dovolila
Určite si už pozeral, Minichamps má sériový Montreal, zelený je veľmi pekný. Zelená farba sa mi zdá dosť zabúdaná, tak vždy poteší, keď auto do nej oblečú.
A súhlasím, sériový je krajší, už taký lepšie "doladený".
A súhlasím, sériový je krajší, už taký lepšie "doladený".
- Přílohy
-
- Montreal.jpg (61.62 KiB) Zobrazeno 339 x
Podle informace původního majitele prý bylo auto modré, ale dle dobových fotek dost světlé, tak spíš matně šedomodré. Skoro bílé rozhodně nebylo. To je vidět na podkladu startovních čísel
Jinak mi přijde zvláštní, že se nikde vzorek originál laku nezachoval. Většinou se někde na nějakém ukrytém místě najde. Modýlek je to ovšem pěkný
Jinak mi přijde zvláštní, že se nikde vzorek originál laku nezachoval. Většinou se někde na nějakém ukrytém místě najde. Modýlek je to ovšem pěkný
Ja som ho kedysi videl na Oldtimerfestivale v Slavkove, bol modrý a na predaj. Nemal som navyše, ináč by bol u mňa doma, slintal som nad ním.
A popravde, som si stále myslel, že origo bol taký tmavšie modrý.
Tiež zaujímavé, že Autocult často ide do čs automobilov, asi vidí, že sa ich modely predávajú.
A popravde, som si stále myslel, že origo bol taký tmavšie modrý.
Tiež zaujímavé, že Autocult často ide do čs automobilov, asi vidí, že sa ich modely predávajú.
Možná má někdo v Autocultu nějakou vazbu na československé automobily. Celkem by mě to zajímalo, ale nevím, kde to zjistit 
Modrý byl zřejmě po první renovaci, která moc neodpovídala originálu. Vůz měl jinou masku, zavařené zadní větrací klapky, náhradní přístroje a tak
Modrý byl zřejmě po první renovaci, která moc neodpovídala originálu. Vůz měl jinou masku, zavařené zadní větrací klapky, náhradní přístroje a tak