IXO Museum

Odpovědět
H+H+

Re: IXO Museum

Příspěvek od H+H+ »

Fakt to vypadá, že jsi zvítězil. Mohli by Ti poslat pár vzorků jako poděkování za spoluautorství :D

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No uvidíme, jaký odstín to bude. Skutečné auto je teď v muzeu modré, dle dobových fotek to vypadá možná i na černou, ale jsem rád, že to (snad :) ) nebude ta původní stříbrná z Norimberku.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Koukám, že IXO aktualizovalo stránky, je tam nový katalog 2014 Part 1, Bugatti tam samozřejmě zůstalo v původní nereálné barevné kombinaci, ale věřím, že bude v té správné.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Náhodou jsem na serveru diecast.cz našel inzerát, kde někdo rozprodává sbírku veteránů - Brumm, IXO, Altaya. Neodolal jsem a objednal si 2 modely Brumm ze série ORO. Upřímně, modely jsou v dobrém stavu, ale ohledně koncepce a zpracování je vidět, že je to Brumm někdy z konce minulého století. Nicméně modely mají své kouzlo a nikdo jiný tyto modely už dlouho nevyrobil. A na loukoťová kola jsem ulítlej. Oba za 700 včetně poštovného :-)
Co mě ale dostalo, je papírová krabička (přebal plastové vitrínky). Na jedné straně je stručný popis a historie skutečného auta ve třech jazycích; na další straně jsou paramerty auta: rozměry, váha, popis motoru, výkon ... Je to něco, z čeho by si všichni současní výrobci měli vzít příklad (čest výjimkám booklety CMC, IXO LaStorie ...). Zrovna třeba na IXO MUS by to páslo.

Renault 1906 GP Francie:
Obrázek

Fiat 1907 GP Francie:
Obrázek

shooter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shooter »

O tom Renaultu jsem taky uvažoval.
Snad někdo vydá detailnější model v barvách vítěze první GP.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Inzerát jsem viděl a modýlky Brumm ze serie Oro si mi také líbí. Nemají tu dokonalost aktuálních modelů, ale zase mají zvláštní umělecké kouzlo, připomínají Ypsilonky a starší Solida Age D´Or a dovedou dobře vystihnout dobu vzniku. Také mám dva kousky, neodolal jsem už někdy před 20 lety, do sbírky se mi moc nehodí, ale dodnes si pamatuji, kde jsem je v San Marinu koupil a zbavit bych se jich proto nedokázal ;)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

shooter píše:O tom Renaultu jsem taky uvažoval.
Snad někdo vydá detailnější model v barvách vítěze první GP.
Jasně, že by byl skvělý detailnější model, něco jako replika níže. Ale je fakt, že (pro mě z nepochopitelných důvodů :-) ) modely z let cca 1900 - 1914 mezi výrobci moc nefrčí - a závodní zvlášť. Docela by mě zajímalo, jestli se nevyrábí, protože výrobci mají ověřeno, že by mezi sběrateli nebyl zájem.
Obrázek

samuel

Příspěvek od samuel »

Mě připadá, že se jim výrobci vyhýbají kvůli větší složitosti, z této doby by se mi moc líbily vozy ze závodu Peking-Paříž (Itala, Spyker atd.)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Tak u Foxe mají akci na IXO do 7.4., takže po tomto datu lze očekávat novou zásilku IXO, cca za 2 týdny. Jsem moc zvědavej, jak bude nakonec vypadat ta T41 Napoleon. Vyčítám si, že po výše popsané komunikaci s výrobcem ohledně tohoto modelu jsem ještě nereklamoval červené polstrování v interiéru. A jsem moc napnutej, jak bude nakonec vypadat ta "dark blue".

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Taky jsem na výsledek zvědavý a ještě by mě zajímalo, jestli budou tak ochotně komunikovat u dalších modelů. Jinak co myslíš, jaký tak může být vyrobený počet kusů od každého modelů v edici :?: Vůbec to nedokážu odhadnout ;) Třeba u White boxu je nějaké číslování, ale ten počet se mi zdá nějak malý...

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“