Modely TATRA 1:43
Re: Modely TATRA 1:43 resin
V e-shopu Kadenu teď píšou, že jak Terrno, tak vojenská 815-7 jsou dočasně nedostupné. Tak nevím, jestli jen zrovna došly vyrobené kusy nebo ty modely fakt přestali vyrábět.
Včera mi přišla vojenská T815-7 objednaná z Kadenu. Je to pěkně udělaný model, škoda, že finální montáž je trochu odbytá, sklouzla některá kola z os (snadno to jde nalepit zpět, myslím, že u Terrna mi taky jedno kolo sklouzlo) a pak byla špatně nasazená náboj předního kola na poloose, ale to šlo rozebrat a smontovat správně. To mě celkem překvapuje, chápu, že něco odbudou číňani, když toho chrleji stovky denně ale tenhle model se nechrlí ve velkém.
Jinak je to ale dneska už nevídaný model, všechno kovové a funkční, dneska je na modelech nákladních aut kovová jen kabina a zbytek plast. Navíc je to český model domácího auta... Cílem Tatry jako zadavatele bylo evidentně mít model, na kterém budou prezentovat funkci tatrováckého podvozku.
A ještě něco z jiného soudku, Kovap začal dělat plechovou hasičskou T815 4x4 i v barvách českých hasičů, zatím model vyráběl jen v německém provedení.
http://www.kovap.cz/katalog.php?id=54
Jinak je to ale dneska už nevídaný model, všechno kovové a funkční, dneska je na modelech nákladních aut kovová jen kabina a zbytek plast. Navíc je to český model domácího auta... Cílem Tatry jako zadavatele bylo evidentně mít model, na kterém budou prezentovat funkci tatrováckého podvozku.
A ještě něco z jiného soudku, Kovap začal dělat plechovou hasičskou T815 4x4 i v barvách českých hasičů, zatím model vyráběl jen v německém provedení.
http://www.kovap.cz/katalog.php?id=54
Na Toyshopu píšou, že T138 a T148 od Premium ClassiXXs budou v květnu nebo v červnu. Nevím, kdy se to tam objevilo, asi už po veletrhu v Norimberku. Zajímavá je i ta informace, že IXO by mělo dělat další Tatry, asi půjde o modely plánované pro Atlas (viz jiné vlákno tady na fóru), tam by snad měla být T141.
toyshop :
V Norimberku tento týden jsem viděl mástry - první dva. Pokusím se je dát na Facebook, pokud mi někdo z mých dětí ukáže jak. Opět jsem dostal příslib od výrobce, že budou květen nebo červen. O rok později. Nicméně, z českých věcí by letos mohly být Liazky, Avie, možná pár Tater od Ixa, ikdyž IXO stále nemá licenci od Tatry.
http://www.toyshop.cz/54/4005/TATRA-TERRNo1
toyshop :
V Norimberku tento týden jsem viděl mástry - první dva. Pokusím se je dát na Facebook, pokud mi někdo z mých dětí ukáže jak. Opět jsem dostal příslib od výrobce, že budou květen nebo červen. O rok později. Nicméně, z českých věcí by letos mohly být Liazky, Avie, možná pár Tater od Ixa, ikdyž IXO stále nemá licenci od Tatry.
http://www.toyshop.cz/54/4005/TATRA-TERRNo1
-
koprfilmtatra
Tak jsem se informoval přímo v Kovapu. Původní, německá verze se již nevyrábí a ani již nejsou skladem. U nových verzí jsou přiloženy nálepky s nápisem hasiči v češtině, angličtině a němčině.
-
shimmansky
Tatru 815 Hasiči od KOVAPu mám doma. Na papierovej krabičke je zobrazený ďalší model Tatra 815 Dakar. Fotky modelu a krabičky.
(nefunkční link odstraněn adminem)
(nefunkční link odstraněn adminem)
-
Martin_Happy
to jsem netušil, že tyhle plecháče se ještě dělají, dodnes mě mrzí, kolik sem jich jako malej rozbil (červenou dakarku 6x6, bílou 4x4, ZOO Dvůr králové s vlekem, přepravník aut, sklápěčku a GTC) co bych za ně neska dal, ale na to je koupit ted zrovna nemám. Je to stejné jako s monti Systém
ALe mám Kadeňácké TerrNo. SIce mají spoždění skoro 3 měsíce, ale mám ho
ALe mám Kadeňácké TerrNo. SIce mají spoždění skoro 3 měsíce, ale mám ho
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18
-
koprfilmtatra
Ta rally od Kovapu se nedělá asi už 3 roky - přestali ji vyrábět z důvodu malého zájmu. Dnes když se objeví na prodej, tak pod 2500,- nejde....A prodávat se téměř neprodávají...
Když už má Kovap udělanou tu dvojkabinu, mohl by zkusit připravit třeba i tahač T815TP 6x6 nebo vojenskou T815VT 8x8... Ale toho se asi nedočkáme.
-
Martin_Happy
-
koprfilmtatra