Poslední přírůstky
Re: Poslední přírůstky
Tak, dovolil som si taký malý úlet cez ebay - krásnu Ameriku (za celkom slušný peniaz), ale bez krabice ... Studebaker Golden Hawk 1957, čoby americká krídlatá klasika, no a ešte v zlatej metalíze...od Franklin/Danbury Mint v 1/24. No, len, nedopadlo to najlepšie, lebo model je pomerne veľmi tažký, a "miláček" z USA to zabalil iba tak, do novín, a tak to aj dopadlo ... Ulomené zrkadlo, uletený zadný nárazník, uletená predná ozdobná lišta na blatníku a pokrivená anténka. Tak som na to pozeral niekoľko týždňov a postupne som sa dal do opráv. Zrkadlo som našťastie našiel podobné (bolo ale treba vyŕtať zalomenú dierku pre jeho úchyt), nárazník som prilepil tak, že to nie je vidno, anténku som za pomoci priblíženia žeravého klinca vyrovnal a ozdobnú lištu na prednom blatníku (našťastie, zostali jej kolíčky) som prilepil. Radšej pracujem s dvojzložkovým epoxy lepidlom, so sekunďákom sa nie vždy zadarí a ešte to môžete pokvackať. Ani skúsený modelár/zberateľ tieto opravy nezbadá, a keďže ja som perfekcionalista a som spokojný s opravou, tak to asi vo finále dopadlo dobre. "Miláček" z USA však dostal cez ebay vynadané s odporúčaním, aby sa naučil baliť modely od čínskych obchodníkov, s tými nikdy problém nie je. A inak neporiadnici sú aj Francúzi, o tom niekedy inokedy ...
- Přílohy
-
- Studebaker Golden Hawk 1957 1.jpg (158.02 KiB) Zobrazeno 267 x
-
- Studebaker Golden Hawk 1957 2.jpg (158.14 KiB) Zobrazeno 267 x
Re: Poslední přírůstky
Takýto Ford Mustang I FL z r. 1968 mi prišiel z Francúzska ... že bol neporiadne (Francúzi, no čo už) zabalený, nenávratne si odniesla anténka... Čiže som ju musel amputovať a zvyšok opatriť striebornou farbou (no akože je zatiahnutá)... Inak pekný model, že je zasa zelený, iste všetci výskate od nadšenia... Nuž čo, zvyknite si ... Vyšiel v sérii Ford Mustang od DeAgostini v mierke 1/24 pod č. 31 (inak väčšina modelov tejto série je v mierke 1/43). Cena bola (v porovnaní s inými obchodníkmi) mimoriadne priaznivá.
- Přílohy
-
- Ford Mustang I 1968.jpeg (242.7 KiB) Zobrazeno 202 x