Co chystáte? (aneb co je na cestě)

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
sva57
Kontaktovat uživatele:

Re: Co chystáte? (aneb co je na cestě)

Příspěvek od sva57 »

Z Modelissima pro kolegy sběratele a pro mě :
3x AA,1x HW,1x Jadi,1x 1/43 PMA
Obrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak jsem teď týden ležel a léčil se z nějakého viru, neměl co dělat, což asi bylo vidět na vyšší četností mých příspěvků. :D Tak jsem si řekl, že využiji čas a zkusím se něco nového naučit, když vidím jak tady mnozí dražíte v Americe ty úžasné Muscle cary nebo Duesenbergy od Franklina. Založil jsem si Pay Pal účet, zaregistroval se na Ebay a zkusil si tam cvičně jednu aukci.
A světe div se, já ji vyhrál :lol: Tak to jsem fakt nečekal. Vydražil jsem tam od Exact Detailu Shelbyho GT 500 za 60,12 USD. Tak nevím, co Vy zkušenější na to, jestli je to dobrá cena, nebo mohla být lepší? Ale v kup teď se Exacty většinou prodávaly kolem 80 až 90 USD, v Evropě ani nemluvím... Prodejce měl i celkem rozumné poštovné do ČR 34 USD, většinou se to poštovné taky pohybovalo kolem 45 USD. Je to ale šílené, že poštovné je víc jak polovina ceny samotného modelu. Prodejce je GoMotorBids, brali jste už od něj něco :?:
Tak jsem zvědav, jestli tedy vůbec nějaký balíček dorazí ;) A taky jsem zvědav, co na to naši soudruzi celníci, DPH už máme zaokrouhlenou na 20% a clo jsem v nějakých sazebnících vyhrabal, že na hračky-modely by mělo být 4,7%. Takže dohromady 25%, to je neméně šílené, jako to poštovné :lol: Ale i tak by mě ten Exact Shelby měl vyjít do 2.200,-Kč , za což jej v EU asi neseženu.
A tady je ten můj (tedy doufám, že přijde) krasavec :

Obrázek

licer

Příspěvek od licer »

Tak to je na Lane dost slušná cena ;) Jinak já sem zatím clo neplatil, teda v roce 2009. Ceny už si moc nepamatuji, ale nekupoval jsem nikdy dráž než 100-120 dolarů. Jednou po mě chtěl úředník doklad o koupi, a pak to přišlo "bez cla". Jak letos? Toť otázka :?: Mám objednáno, ale zatím ticho po pěšině...už 3 týdny. Rekord doručení byl 5 dní :!: Počítám, že díky počasí se zámořské zásilky zdrží.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dali.B píše:Tak jsem zvědav, jestli tedy vůbec nějaký balíček dorazí ;) A taky jsem zvědav, co na to naši soudruzi celníci, DPH už máme zaokrouhlenou na 20% a clo jsem v nějakých sazebnících vyhrabal, že na hračky-modely by mělo být 4,7%. Takže dohromady 25%, to je neméně šílené, jako to poštovné :lol: Ale i tak by mě ten Exact Shelby měl vyjít do 2.200,-Kč , za což jej v EU asi neseženu.
A tady je ten můj (tedy doufám, že přijde) krasavec :
No vidíš jak jsi šikovný.Jinak pokud by ti model nedorazil do 45 dnů od zaplacení,můžeš to reklamovat(raději ale o něco dřív)
Clo neplatíš,pokud celková cena zásilky nepřesáhne 150 eur,což je cca 215 USD.Takže to je v pohodě :D

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Je, to jste mě potěšili, někde jsem četl, že to clo je od 22eur, což se mi zdálo ale fakt dost nízko. Ono to ale vyjde nastejno, protože, když bych objednal více modelů a měl to nad těch 215 USD , tak zase něco ušetřím na souhrnném poštovném, že jo. No teď už budu vyhlížet jenom pošťáka. :D

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Z OttOmobile Alpine A310(akorát zvedli poštovný ze 17 na 19,70 € :o ).
Obrázek

sashator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sashator »

Dali.B píše:Tak jsem teď týden ležel a léčil se z nějakého viru, neměl co dělat, což asi bylo vidět na vyšší četností mých příspěvků. :D Tak jsem si řekl, že využiji čas a zkusím se něco nového naučit, když vidím jak tady mnozí dražíte v Americe ty úžasné Muscle cary nebo Duesenbergy od Franklina. Založil jsem si Pay Pal účet, zaregistroval se na Ebay a zkusil si tam cvičně jednu aukci.
A světe div se, já ji vyhrál :lol: Tak to jsem fakt nečekal. Vydražil jsem tam od Exact Detailu Shelbyho GT 500 za 60,12 USD. Tak nevím, co Vy zkušenější na to, jestli je to dobrá cena, nebo mohla být lepší? Ale v kup teď se Exacty většinou prodávaly kolem 80 až 90 USD, v Evropě ani nemluvím... Prodejce měl i celkem rozumné poštovné do ČR 34 USD, většinou se to poštovné taky pohybovalo kolem 45 USD. Je to ale šílené, že poštovné je víc jak polovina ceny samotného modelu. Prodejce je GoMotorBids, brali jste už od něj něco :?:
Tak jsem zvědav, jestli tedy vůbec nějaký balíček dorazí ;) A taky jsem zvědav, co na to naši soudruzi celníci, DPH už máme zaokrouhlenou na 20% a clo jsem v nějakých sazebnících vyhrabal, že na hračky-modely by mělo být 4,7%. Takže dohromady 25%, to je neméně šílené, jako to poštovné :lol: Ale i tak by mě ten Exact Shelby měl vyjít do 2.200,-Kč , za což jej v EU asi neseženu.
tak za prvé- cena je to slušná, občas když máš štěstí se dá koupit ročník 1968 od tohoto prodejce i za 47USD...já jsem za stejnou cenu koupil Shelby GT350 1967, akorát jelikož to bylo z Kanady nechal jsem si to poslat pozemní cestou za 25USD(8 týdnů čekání). Jinak prodejce Gomotorbids se nemusíš vůbec bát, je to velký prodejce, který prodává desítky modelů denně. Když si zadáš gomotorbids.com, tak narazíš na jeho obchod. Jinak počítej s doručovací dobou něco okolo 2 týdnů- to je průměr. Jak psal licer i já mám rekord 5 dnů, na druhou stranu jsem jednou čekal i 5 týdnů (a to jsem měl trochu nahnáno jelikož jsem si nechal udat nižší cenu balíku). A máš pravdu poštovné je poměrně drahé, ale i tak se pořád dostáváš na více než poloviční cenu Evropy(mám modely od Exactu včetně pošty i za 1100,-Kč což je absolutní luxus!!!), a to ani nemluvím, že u nás jsou modely GMP či Exact Detail poměrně těžko k sehnání.

za druhé-jak psal Sváťa cla a dph se bát nemusíš vůbec, dnes je opravdu limit těch 150 Euro, vše co je pod nepodléhá clu, u vyšší ceny pokud máš kliku tak ti pak ještě prodejce může udat nižší cenu na balík a taky se mu vyhneš (zase ale je to riziko v případě ztráty během dopravy). Dříve byl ten limit něco okolo 35USD a proto jsem to musel skoro dělat pořád takto- a nikdy se mi model neztratil :D . Naštěstí je asi málo celníků a proto limit zvedli.

za třetí- malá oprava Sváti- pokud model nepřijde a ty se nedomluvíš s prodejcem o navrácení peněz (na 95% ti prodejce vždy peníze vrátí jelikož balík pojišťuje) musíš eBay kontaktovat NEJPOZDĚJI do těch 45 dní- pak bys měl již smůlu. Říkám to proto, že jednou se to bratrovi u nějaké drobnosti za 10USD stalo a měl smůlu. Když to ale nahlásíš včas, tak eBay otevře tvůj případ a poté pokud platíš přes PayPal (což je asi vždy) ti peníze vrátí. Proto se člověk na eBayi nemusí vůbec bát nakupovat. Již 4 roky nakupuji a zatím žádný problém.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

sashator píše: musíš eBay kontaktovat NEJPOZDĚJI do těch 45 dní- pak bys měl již smůlu. Říkám to proto, že jednou se to bratrovi u nějaké drobnosti za 10USD stalo a měl smůlu. Když to ale nahlásíš včas, tak eBay otevře tvůj případ a poté pokud platíš přes PayPal (což je asi vždy) ti peníze vrátí. Proto se člověk na eBayi nemusí vůbec bát nakupovat. Již 4 roky nakupuji a zatím žádný problém.
Já Sašu taky trochu opravím,nebo spíš doplním,případ můžeš otevřít buď přes eBay,nebo při platbě přes Paypal přímo u Paypalu.Já to už 3x řešil u Paypalu-je to rychlejší a jednodušší a od otevření případu má prodejce udán čas,do kdy Ti má odpovědět ( podle mé zkušenosti do 10-20 dnů od otevření připadu) a pokud Ti neodpoví,
tak je případ uzavřen a je rozhodnuto v tvůj prospěch-vrácení peněz

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Docela mě zaráží těch 45 dní, protože jsou i aukce jako předobjednávky s termíny třeba dva a více měsíců jak se potom postupuje???
Sbírka modelů Citroën

vrkuboy

Příspěvek od vrkuboy »

BaRT: Nad tím už jsem taky pemýšlel. Například teď na aukru nabízí Renault 25 od ixa a dodání do 6-8 týdnů!!!a cena 900!na modelissimu za 650. Ja bych to viděl že někdo tak rejžuje na lidské blbosti nebo spíš neznalosti. Prostě někdo vyhraje aukci a až pak ten model objedná a nadstaví si cenu. :evil:
Moje sbírka modelů Renault:
www.renault-modely.webnode.cz

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“