Ferrari

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
jarek

Re: Ferrari

Příspěvek od jarek »

Mate v plane ist do tohoto Dina? Je na nom dost chyb - jeden sterac, blatniky namaju byt nytovane, vyfuk nema byt centrovany - ma byt mierne doprava ...

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Obrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Já bych proti tomu Dinu asi nic tak zásadního neměl. Jediná trošku podstatnější věc je to nýtování blatníků a to se dá přežít. Na některých fotkách je stěrač jeden, na jiných dva. A s těmi stěrači to bylo stejně u řady Dino složitější a jejich umístění (zda stíraly proti sobě, nebo souběžně) se měnilo podle toho, ze které série byl ten který vůz.... takže tam mohlo docházet i v průběhu času ke změnám použitím třeba dílů z novější řady atd.
A umístění výfuku, to se mohlo také měnit. Já bych tyhle věci, které nejsou zase až tak napevno na autě moc neřešil. Jít při posuzování modelů až tak na hranu, jestli třeba měl nebo neměl zástěrky atd. mi přijde nesmyslné. Chvíli je mít mohl, chvíli ne, z toho pohledu ani fotka není průkazná.
Víme třeba o autech ze závodu 24h Le Mans, které měly na startu jinak věci než v cíli...
Jako příklad bych uvedl Porsche 935 K3 od true Scale. Také na každém modelu jinak nakloněny zadní výfuky kus od kusu. Ale i skutečné auta to měly různě podle toho jak tam zrovna ten výfuk s turbem namontovali.
Takže asi tak.... ;)

licer

Příspěvek od licer »

Když se pozorně podívám na ty fotky Dina, tak tam vidím auto jak se dvěma stěrači, tak s jedním :) takže asi taky tak ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

jarek píše:Mate v plane ist do tohoto Dina? Je na nom dost chyb - jeden sterac, blatniky namaju byt nytovane, vyfuk nema byt centrovany - ma byt mierne doprava ...
Já ho Jarku určitě pořídím.V této době se již těžko dohledává,jak skutečné auto v konkrétním závodě vypadalo a jinak souhlasím s Daliborem,tyto nedostatky nejsou pro mě zásadní.

jarek

Příspěvek od jarek »

Mne to tiez velmi nevadi. Len som bol zvedavy na nazor viacerych na tento model.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

FERRARI 250 LM-Mattel-Elite - Le Mans 1965-2.místo Pierre Dumay (F)/Gustave Gosselin (B)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Tak jsem si dovolil Dalibore dát naše přízpěvky o FERRARI 250 LM do vlákna Ferrari,kde bude případně lépe dohledatelné ;)
Dali.B píše:Já 250 LM od HW Elite zatím nemám, ale rád bych věděl Sváťo Tvé hodnocení těch křivek a negativního zkosení přídě. Ty jsi na tu tvarovou přesnost přísný, tak by mě to zajímalo. Podle fotek nějak nevím...
sva57 píše:Tak jsem to Dalibore hned prostudoval,jak mě přišla a jedinné,co skutečně neodpovídá,tak je moc úzké boční okno a snad nepatrně vyšší přední světlost .Ono je už dost těžký úkol najít nějaké foto tohoto auta z boku-těch fotek je jak šafránu.A pokud nějaké objevíš,tak nevíš,co je zmaštěná replika a co zkutečnost.Budu muset najít nějaké autentické foto,protože to co jsem našel,tal každý auto je jiný.V tomto případě Tě požádám,pokud taky narazíš na boční fotky(chce to,aby to bylo přesně boční profil),tak je sem postni a zkusíme to porovnat. ;)
Tady dávám k dobru aspoň video...
http://www.youtube.com/watch?v=0T7QNofm ... re=related

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

No a já jsem ještě dále pátral a tady dávám k dispozici fotky rozdílů předních částí u 250 LM.
ObrázekObrázekObrázek
Pak ještě 2x foto skutečného vozu z Le Mans 1965(šasi 6313)
Obrázek
Obrázek
...a boční foto modelu od Mattelu-Elite :
Obrázek
Když vezmu v úvahu horní fotky přední části a skutečné vozidlo,tak by odpovídala skutečnosti prostřední fotka.Z toho plyne,že přední část u Elitky je moc protáhlá dopředu-velký přední převis a spodní hrana přední části měla být cca o 2 mm níž.A světlost přední části o cca 1 mm.
O bočním okně jsem se již zmiňoval-je hodně úzké a má dost silný rám.Tady bych soudil,že střecha by měla být nepatrně výš.
No a disk předního a hlavně zadního kola by měl být nepatrně větší při stejném průměru pneu.
Obrázek
A co se týká motorového prostoru,tak ten je velmi ošizen o brzdové potrubí ,hadice,kabeláž,atd.
Obrázek
Obrázek
Závěr : i když je tento model na vyšší úrovni jak Bburago,co jsem před nedávnem prodal,tak jen doufám,že toto Ferrari vyrobí časem i renomovanější firma, než Mattel (např.:CMC,Kyosho,BBR),a pak je jasné co bude následovat-Mattel půjde do světa. :D

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Já mám z té přídě divný pocit od chvíle co ten model vyšel.
Řekl bych, že na modelu je ta příď taková více plochá, ten poloměr z půdorysného pohledu je na modelu větší, celé to působí rovnějším dojmem. Ve skutečnosti se mi zdá ten předek více oblý z horního pohledu. A dále to negativní zkosení přídě pod auto bylo zdá se mi také ve skutečnosti ostřejší, na modelu je to více kolmé.
A samozřejmě, jak píšeš, příď je výše než by měla být, to boční okno, to člověk fakt neví, kde se v těch prostorových křivkách ten rozdíl nastřádá, že to vypadá celkem vpohodě a pak vyjde menší okýnko...
Ale hlavně mi vadí ta příď, je to vlastně podobný problém jako na 330 P4 od GMP.
A ještě si říkám, jestli sedí rozvor. Není ten model kratší. :?:

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

No ten rozvor Ti taky změřím,ale bohužel teď budu číslovat krabice od AA a srovánvat s databází a mám je naskládaný před vitrínama,tak se na žádný model nedostanu.Tak snad až po víkendu ;) :)
Jinak já mám tento model ve vitríně ve spodní části,tak se naštěstí ta špatná příď ztratí,když na to koukám zvrchu. :lol:

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“