Ferrari

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
sva57
Kontaktovat uživatele:

Re: Ferrari

Příspěvek od sva57 »

410 Superamerica 1956 od HWE
Obrázek
Obrázek
F 410 1956 vs.1957
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tady mi něco u Mattelu nehraje.
Větrací otvory v blatníku a jejich počet mřížek. Více mřížek - 4 měly vozy Series I , méně mřížek - 3 měly vozy Series II. Stejně tak tvar zadních svítilen. Na té zlaté je trojúhelníkový, přesně jak ho měly vozy Series I , na té stříbrné obdélnikový zapuštěný níže v blatníku, přesně jak ho měly vozy Series II.
Označení roku by tedy mělo být právě naopak, stříbrná Series II 1957 a zlatá Series I 1956. :!:
Dokonce si dovolím tvrdit, že ta zlatá a vínovou střechou je posledním vozem vyrobeným v Series I č.šasi 0501 , tedy jasný rok 1956.
Také ta druhá Mattelácká vínově červená, kterou označují jako 1957 je předposledním vozem Series I č.šasi 0499. Perlička tady je, že tyto jediné 2 poslední vozy Series I už byly postaveny na zkráceném rozvoru Series II 2600mm. Předtím to bylo 2800mm. Takže si mohl Mattel dovolit využít stávající formu a stejné rozvory u všech Matteláckých modelů jsou správně. Jen se trochu poletlo to pořadí a ty roky.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dík Dalibore za info.Musím se přiznat,že ta zadní část a ty ročníky k tomu mě moc nehrály.U té stříbrné mě zadek přece jenom připadal designově novější,ale zatím jsem to neřešil.Jak je vidět,tak modelářské firmy ročníky mastí hlava -nehlava. ;)

jarek

Příspěvek od jarek »

Svato, velmi pekna dvojica. Co sa tyka zaradovania do rokov, tak to ma Mattel fakt problem. Jeden rok je este relativne ok, ale desat rokov uz je dost:
Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dík Jarku,já už si přízpěvek opravil(narozdíl od Mattela) :D
Jinak tu SWB Californii od Mattelu vypustím úplně a půjdu do CMC,jak bude v prodeji...

jarek

Příspěvek od jarek »

Tu Californiu bohuzial mam uz od Elitu, ale keby CMC urobilo verziu so strechou (ci uz hard top, alebo soft top) to by bolo skvele. Dufam, ze CMC spravi tuto verziu z LM.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Asi jsem měl tušení,že to udělá i CMC a odradila mě i maska Californií u Mattelu,takže jsem Elite vypustil.Sice bych pochopitelně u CMC uvítal taky hard top , nebo soft top, ale i kdyby to byl obyčejný spyder,tak ho pořídím :)

jarek

Příspěvek od jarek »

Svato, ako je prosim Ta na tej zlatej verzii urobeny prechod farebnej linie medzi strechou a karoseriou? Dik.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Ten přechod je Jarku ok,akorát co je tam problém,tak na rámečku kolem zadního skla je vidět odštípnutí od plata a na přední kapotě odštípnutá barva na hranách na 2 místech-ale asi bych řekl že je to indivuduelní záležitost toho,kdo to kompletoval.Holt tentokrát jsem měl trochu smůlu.Budu muset koupit barvu a trochu to zapravit ;)

jarek

Příspěvek od jarek »

Dik za info Svato.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“