F 410 1956 vs.1957
Ferrari
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Ferrari
Tady mi něco u Mattelu nehraje.
Větrací otvory v blatníku a jejich počet mřížek. Více mřížek - 4 měly vozy Series I , méně mřížek - 3 měly vozy Series II. Stejně tak tvar zadních svítilen. Na té zlaté je trojúhelníkový, přesně jak ho měly vozy Series I , na té stříbrné obdélnikový zapuštěný níže v blatníku, přesně jak ho měly vozy Series II.
Označení roku by tedy mělo být právě naopak, stříbrná Series II 1957 a zlatá Series I 1956.
Dokonce si dovolím tvrdit, že ta zlatá a vínovou střechou je posledním vozem vyrobeným v Series I č.šasi 0501 , tedy jasný rok 1956.
Také ta druhá Mattelácká vínově červená, kterou označují jako 1957 je předposledním vozem Series I č.šasi 0499. Perlička tady je, že tyto jediné 2 poslední vozy Series I už byly postaveny na zkráceném rozvoru Series II 2600mm. Předtím to bylo 2800mm. Takže si mohl Mattel dovolit využít stávající formu a stejné rozvory u všech Matteláckých modelů jsou správně. Jen se trochu poletlo to pořadí a ty roky.
Větrací otvory v blatníku a jejich počet mřížek. Více mřížek - 4 měly vozy Series I , méně mřížek - 3 měly vozy Series II. Stejně tak tvar zadních svítilen. Na té zlaté je trojúhelníkový, přesně jak ho měly vozy Series I , na té stříbrné obdélnikový zapuštěný níže v blatníku, přesně jak ho měly vozy Series II.
Označení roku by tedy mělo být právě naopak, stříbrná Series II 1957 a zlatá Series I 1956.

Dokonce si dovolím tvrdit, že ta zlatá a vínovou střechou je posledním vozem vyrobeným v Series I č.šasi 0501 , tedy jasný rok 1956.
Také ta druhá Mattelácká vínově červená, kterou označují jako 1957 je předposledním vozem Series I č.šasi 0499. Perlička tady je, že tyto jediné 2 poslední vozy Series I už byly postaveny na zkráceném rozvoru Series II 2600mm. Předtím to bylo 2800mm. Takže si mohl Mattel dovolit využít stávající formu a stejné rozvory u všech Matteláckých modelů jsou správně. Jen se trochu poletlo to pořadí a ty roky.
Dík Dalibore za info.Musím se přiznat,že ta zadní část a ty ročníky k tomu mě moc nehrály.U té stříbrné mě zadek přece jenom připadal designově novější,ale zatím jsem to neřešil.Jak je vidět,tak modelářské firmy ročníky mastí hlava -nehlava. 

Dík Jarku,já už si přízpěvek opravil(narozdíl od Mattela) 
Jinak tu SWB Californii od Mattelu vypustím úplně a půjdu do CMC,jak bude v prodeji...

Jinak tu SWB Californii od Mattelu vypustím úplně a půjdu do CMC,jak bude v prodeji...
Tu Californiu bohuzial mam uz od Elitu, ale keby CMC urobilo verziu so strechou (ci uz hard top, alebo soft top) to by bolo skvele. Dufam, ze CMC spravi tuto verziu z LM.
Asi jsem měl tušení,že to udělá i CMC a odradila mě i maska Californií u Mattelu,takže jsem Elite vypustil.Sice bych pochopitelně u CMC uvítal taky hard top , nebo soft top, ale i kdyby to byl obyčejný spyder,tak ho pořídím 

Svato, ako je prosim Ta na tej zlatej verzii urobeny prechod farebnej linie medzi strechou a karoseriou? Dik.
Ten přechod je Jarku ok,akorát co je tam problém,tak na rámečku kolem zadního skla je vidět odštípnutí od plata a na přední kapotě odštípnutá barva na hranách na 2 místech-ale asi bych řekl že je to indivuduelní záležitost toho,kdo to kompletoval.Holt tentokrát jsem měl trochu smůlu.Budu muset koupit barvu a trochu to zapravit 

Dik za info Svato.