3x AA,1x HW,1x Jadi,1x 1/43 PMA

No vidíš jak jsi šikovný.Jinak pokud by ti model nedorazil do 45 dnů od zaplacení,můžeš to reklamovat(raději ale o něco dřív)Dali.B píše:Tak jsem zvědav, jestli tedy vůbec nějaký balíček dorazíA taky jsem zvědav, co na to naši soudruzi celníci, DPH už máme zaokrouhlenou na 20% a clo jsem v nějakých sazebnících vyhrabal, že na hračky-modely by mělo být 4,7%. Takže dohromady 25%, to je neméně šílené, jako to poštovné
Ale i tak by mě ten Exact Shelby měl vyjít do 2.200,-Kč , za což jej v EU asi neseženu.
A tady je ten můj (tedy doufám, že přijde) krasavec :
tak za prvé- cena je to slušná, občas když máš štěstí se dá koupit ročník 1968 od tohoto prodejce i za 47USD...já jsem za stejnou cenu koupil Shelby GT350 1967, akorát jelikož to bylo z Kanady nechal jsem si to poslat pozemní cestou za 25USD(8 týdnů čekání). Jinak prodejce Gomotorbids se nemusíš vůbec bát, je to velký prodejce, který prodává desítky modelů denně. Když si zadáš gomotorbids.com, tak narazíš na jeho obchod. Jinak počítej s doručovací dobou něco okolo 2 týdnů- to je průměr. Jak psal licer i já mám rekord 5 dnů, na druhou stranu jsem jednou čekal i 5 týdnů (a to jsem měl trochu nahnáno jelikož jsem si nechal udat nižší cenu balíku). A máš pravdu poštovné je poměrně drahé, ale i tak se pořád dostáváš na více než poloviční cenu Evropy(mám modely od Exactu včetně pošty i za 1100,-Kč což je absolutní luxus!!!), a to ani nemluvím, že u nás jsou modely GMP či Exact Detail poměrně těžko k sehnání.Dali.B píše:Tak jsem teď týden ležel a léčil se z nějakého viru, neměl co dělat, což asi bylo vidět na vyšší četností mých příspěvků.Tak jsem si řekl, že využiji čas a zkusím se něco nového naučit, když vidím jak tady mnozí dražíte v Americe ty úžasné Muscle cary nebo Duesenbergy od Franklina. Založil jsem si Pay Pal účet, zaregistroval se na Ebay a zkusil si tam cvičně jednu aukci.
A světe div se, já ji vyhrálTak to jsem fakt nečekal. Vydražil jsem tam od Exact Detailu Shelbyho GT 500 za 60,12 USD. Tak nevím, co Vy zkušenější na to, jestli je to dobrá cena, nebo mohla být lepší? Ale v kup teď se Exacty většinou prodávaly kolem 80 až 90 USD, v Evropě ani nemluvím... Prodejce měl i celkem rozumné poštovné do ČR 34 USD, většinou se to poštovné taky pohybovalo kolem 45 USD. Je to ale šílené, že poštovné je víc jak polovina ceny samotného modelu. Prodejce je GoMotorBids, brali jste už od něj něco
![]()
Tak jsem zvědav, jestli tedy vůbec nějaký balíček dorazíA taky jsem zvědav, co na to naši soudruzi celníci, DPH už máme zaokrouhlenou na 20% a clo jsem v nějakých sazebnících vyhrabal, že na hračky-modely by mělo být 4,7%. Takže dohromady 25%, to je neméně šílené, jako to poštovné
Ale i tak by mě ten Exact Shelby měl vyjít do 2.200,-Kč , za což jej v EU asi neseženu.
Já Sašu taky trochu opravím,nebo spíš doplním,případ můžeš otevřít buď přes eBay,nebo při platbě přes Paypal přímo u Paypalu.Já to už 3x řešil u Paypalu-je to rychlejší a jednodušší a od otevření případu má prodejce udán čas,do kdy Ti má odpovědět ( podle mé zkušenosti do 10-20 dnů od otevření připadu) a pokud Ti neodpoví,sashator píše: musíš eBay kontaktovat NEJPOZDĚJI do těch 45 dní- pak bys měl již smůlu. Říkám to proto, že jednou se to bratrovi u nějaké drobnosti za 10USD stalo a měl smůlu. Když to ale nahlásíš včas, tak eBay otevře tvůj případ a poté pokud platíš přes PayPal (což je asi vždy) ti peníze vrátí. Proto se člověk na eBayi nemusí vůbec bát nakupovat. Již 4 roky nakupuji a zatím žádný problém.